Krem rabarbarowy

0 (0 ocen)

Kwaskowa, orzeźwiająca pianka.

Składniki:

  • 2 jaja
    1 płaska łyżka cukru pudru
    1 mały cukier waniliowy
    2 łodygi rabarbaru
    łyżeczka żelatyny

Krem rabarbarowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalać łyżką zimnej wody, a gdy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • Rozgotowany rabarbar 2. Rabarbar pokroić w plasterki i rozgotować w małej ilości wody.
  • 3. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszysty kogel-mogel. Dodać żelatynę, rabarbar i na końcu ubite na sztywno białka. Schłodzić w lodówce.
  • 4. Podawać udekorowane bitą śmietaną i plasterkami rabarbaru obtoczonymi w cukrze.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy