Krem-rybno ziemniaczany

0 (0 ocen)

Gęsty i gorący krem z chrupiącą grzanką jest przepyszny.

Składniki:

  • 1/2 kg ziemniaków
    1 pietruszka
    3 łyżki masła
    1 litr bulionu warzywnego
    1/2 szklanki śmietany 30%
    1 wędzona makrela
    dodatkowo:
    tosty z ziarnami

Krem-rybno ziemniaczany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1qovpqu 1. Ziemniaki i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, następnie zalać bulionem i rozgotować.
    Rozgotowane ziemniaki zmiksować na krem i dodać 1/2 wędzonej makreli obranej z ości i ponownie zmiksować,dolać śmietankę i zagotować. Kiedy krem się zagotuje od razu wyłączyć gaz i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Tosty z ziarnami opiec w opiekaczu.
  • image-1g9w76n 2. Gorący krem przelać do miseczek na wierzchu ułożyć obrane z ości kawałki ryby z drugiej połówki, posypać szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem, podawać z dodatkiem chrupiących tostów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy