Krem pomidorowo-rzodkiewkowy

5 (172 ocen)

  • 30 min

Pięknie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuję , możemy go rozlać pól na pól w talerzu i podać z grzankami także będziemy mieli super efekt :)

  • 30 min

Składniki:

  • Krem rzodkiewkowy:
    0,5 l. wody
    1 duża biała rzodkiew
    3 łyżki śmietany 18%
    Krem pomidorowy:
    1 l. wody
    4 pomidorowy
    1 duży koncentrat pomidorowy 200g
    szczypta soli i pieprzu
    świeży koperek
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem pomidorowo-rzodkiewkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywka :) 1. Krem rzodkiewkowy: rzodkiew obieramy, kroimy w plastry. Gotujemy do miękkości, dodajemy śmietanę-miksujemy na gładki krem.

    Krem pomidorowy: Pomidory kroimy w ćwiartki , gotujemy do miękkości , dodajemy koncentrat i przyprawy-miksujemy na gładki krem.

    Do talerza wlewamy krem pomidorowy , a na środek rzodkiewkowy.Posypujemy posiekanym koperkiem.

Porady

Zupkę warto doprawić dopiero po zmiksowaniu gdyż jedne rzodkiewki są miej pikantne drugie bardziej , ja osobiście doprawiam tylko odrobinę krem pomidorowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Rzodkiew

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować