Krem pietruszkowy z gruszką

0 (0 ocen)

Aromatyczna , aksamitna zupa pietruszkowa ze słodkim akcentem gruszki.

Składniki:

  • 2l. bulionu warzywnego
    4 młode pietruszki
    4 młode ziemniaki
    2 cebulki dymki
    2 twarde gruszki
    2 łyżki masła
    1 łyżeczka gałki muszkatołowej
    sól , pieprz
    płatki migdałów do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem pietruszkowy z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion doprowadzić do zagotowania.
  • 2. Pietruszki oraz ziemniaki obrać , omyć , pokroić na mniejsze kawałki.
    Dymki pokroić w czwórki.
    Warzywa dodać do bulionu.
    Gruszki dodać , usunąć gniazda nasienne.
    Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć chwilkę owoce.
    Dodać do gotujących się warzyw wraz z sosem wytworzonym na patelni.
    W między czasie zupę doprawić.
    Zupę gotować do miękkości wszystkich składników.
  • 3. Zdjąć z gazu , zmiksować na gładki krem.
    Zupę podawać z płatkami migdałów.
    ( Migdały możemy zastąpić kleksem kwaśnej śmietany lub grzankami)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować