Krem kartofiano-ogórkowy

0 (0 ocen)

  • 45 min

Nieco inna zupa ogórkowa - ogórkowa w wersji kremowej

  • 45 min

Składniki:

  • 750 ml wody
    4-5 ogórków gruntowych
    1 marchew
    1/2 cebuli
    4 średnie ziemniaki
    1 kostka rosołowa
    pieprz, sól
    olej do smażenia
    koperek
    groszek ptysiowy

Krem kartofiano-ogórkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju.
    Cebulę pokrój w kostkę - podsmaż na oleju, odrobinę posól.
  • 2.

    Ogórki pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na na tarce o dużych oczkach.
    Dodaj do cebuli - duś około 10 min - aż ogórki staną się szkliste.
  • 3. Ziemniaki zetrzyj na tarce lub pokrój - ja starłam, żeby się szybciej ugotowały.

    Dodaj do ogórków, zalej wodą - gotuj.

    Dodaj kostkę rosołową, dopraw do smaku.

    Podawaj posypaną koperkiem i groszkiem ptysiowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy