Krem kanapkowy z belony

3 (1 ocen)

Belona to ryba morska która krótko gości w naszej Zatoce Puckiej, w tym właśnie okresie odbywają się ogólniopolskie zawody wędkarskie w poławianiu tej ryby. Dostały mi się takie okazy już uwędzone, więc zrobiłam pyszny krem kanapkowy.

Składniki:

  • 3 wędzone belony
    4 jaja ugotowane na twardo
    mały pęczek szczypioru
    2 przeciśnięte ząbki czosnku
    2 łyżki majonezu
    1,5 łyżki ketchupu dowolnego
    1 łyżka papryki słodkiej + 1/3 łyżeczki papryki ostrej
    sól, pieprz mielony do smaku
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Przystawki Krem Pasty

Krem kanapkowy z belony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1pgj76e 1. Tak wygląda belona wędzona.
  • image-1lh8ck4 2. Jej kręgosłup i ości mają niebiesko zielony kolor.
  • image-1sf3bd0 3. Rybę dokładnie obrać pozbawiając wszystkich ości, mięso dwukrotnie zmielić w maszynce razem z jajkami.
  • image-0uh8n5b 4. Wymieszać z posiekanym szczypiorem, dodać czosnek, przyprawy, majonez i ketchup.
  • image-22hvyno 5. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować