Najlepszy, zdrowy, słodki krem z daktyli. Bez dodatku cukru ani innego słodzika. Zniewala smakiem. Idealny do naleśników czy gofrów. Ale i tak najlepszy do wyjadania łyżeczką ze słoika...
60 min
Składniki:
100 g suszonych daktyli
1/3 szkl wody
1 dojrzały banan
1 łyżka nasion chia
płatki migdałowe do dekoracji
Krem daktylowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Suszone daktyle przekładamy do małego garnka i zalewamy wodą. Zagotowujemy i wyłączamy gaz. Daktyle zostawiamy w gorącej wodzie aż woda ostygnie. Po tym czasie obieramy banana, kroimy i dokładamy do daktyli. Blendujemy razem na gładki krem. Dodajemy chia, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Przekładamy gotowy krem do kokilek i dekorujemy płatkami migdałowymi.Smacznego
Komentarze