Krem borowikowy z tortellini

0 (0 ocen)

Pyszna zupa z suszonych borowików z tortellini

Składniki:

  • 250 g tortellini z ricottą i szpinakiem

    4 solidne garści suszonych prawdziwków
    1 marchewka
    1 duży ząbek czosnku
    1/2 cebuli
    100 g dowolnego serka topionego
    ok. 1,5 l wody
    2 kostki rosołowe drobiowe
    1/2 szk śmietany 30 %
    do smaku :
    sól
    pieprz
    papryka wędzona
    2 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Torty

Krem borowikowy z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini ugotować według opisu na opakowaniu i wyjąć na talerz łyżką cedzakową.
  • 2. Grzyby namoczyć a potem łyżką cedzakową przełożyć do garnka.
    Wlać wodę, dodać pokrojoną w plastry marchewkę oraz kostki ( jeśli macie domowy bulion lub rosół to użyjcie go pomijając kostki i wodę ) i gotować do miękkości.
  • 3. Na patelnię wlać odrobinkę oleju i wrzucić pokrojoną cebulę, zeszklić ją a potem dodać pokrojony czosnek i smażyć chwilkę.
    Cebulę i czosnek przełożyć do garnka z grzybami i marchewką, dodać serek i przyprawy do smaku i zagotować.
    Odłożyć kilka plasterków ugotowanych grzybów do dekoracji.
  • 4. Wszystko w garnku zmiksować blenderem i na koniec dodać zahartowaną śmietankę w odrobinie zupy.
    Wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić.
    Na talerze rozlać zupę, nałożyć tortellini i udekorować odłożonymi grzybami i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować