Krem maślany do dekoracji

4.51 (188 ocen)

Sprawdzony przepis. zawsze wychdozi

Składniki:

  • krem maślany
    1/2 szklanka masła, temperaturze pokojowej
    2 szklanki cukru pudru, przesianego
    2 łyżki mleka



    Według ubodobań: barwniki spożywcze, alkohol, ekstrakty
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Krem maślany do dekoracji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć masło mikserem.( dodać ekstrakt bądź alkohol). Dodawać cukier puder w 2-3 częściach, miksując na wysokich obrotach przez 5 minut.
  • 2. Zmniejszyć obroty miksera na niskie. Dodaj mleko, (ew.barwnik) Wymieszać. Zwiększyć obroty do średnich i miksować 3-5 minut, aż krem będzie gładki i puszysty.
  • 3. Schłodzić krem w lodówce przez godzinę. Przełożyć do rękawa cukierniczego , ozdabiać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować