Krewetki w tempurze z sosem majonezowo-keczupowo czosnkowym.

4.51 (154 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna i szybka przystawka.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - krewetki tygrysie: 0.6 kilograma
    - tempura: 6 łyżek

    - majonez: 2 łyżki
    - keczup: 3 łyżki
    - czosnek: 1 ząbek
    - sól, pieprz, cukier: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krewetki w tempurze z sosem majonezowo-keczupowo czosnkowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krewetki 1. Dokładnie myjemy krewetki.
  • 2. Przygotowujemy tempurę według opisu na opakowaniu (ok. 6 łyżek mieszamy z wodą do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego).(Tempurę można kupić w Kuchniach Świata.) Można ją przyprawić solą i pieprzem.
  • krewetki smażone 3. Następnie krewetki zanurzamy w tempurze i smażymy na głębokim oleju, aż do momentu, gdy kolor panierki zrobi się złoty.
  • sos 4. Między czasie przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy 2 łyżki majonezu, 3 łyżki keczupu, ząbek czosnku, 2 szczypty soli oraz doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki tygrysie Tempura

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakowało Wam to danie, sprawdźcie też inne przepisy na krewetki tygrysie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

4.51 (178 ocen)

Zdobywca nagrody

Krewetki w chrupiącej tempurze

To może cię zainteresować