KREWETKI W SOSIE ŚMIETANKOWO-KOPERKOWYM

4.47 (178 ocen)

  • 30 min

Jeśli lubisz krewetki to musisz spróbować i takich

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie krewetek tygrysich
    1 cebula czerwona
    1 ząbek czosnku
    pęczek koperku
    serek topiony śmietankowy
    garść makaronu spaghetti
    szklanka bulionu warzywnego
    sól morska młynek
    pieprz mielony
Wystaw ocenę:

4.47 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krewetki w sosie śmietankowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek rozdrabniamy, podsmażamy. Dodajemy bulion, dokładamy obrana krewetki ze skorupki, dusimy 15 minut na bardzo wolnym ogniu. Dodajemy serek topiony, mieszamy aż się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy, dokładamy na patelnię , przesmażamy razem, dokładamy koperek. mieszamy , podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Krewetki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować