Krewetki w sosie meksykańskim

4.5 (158 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Królewskie danie!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - krewetki koktailowe: 250 gramów
    - czerwona fasola: 1 puszka
    - czosnek: 3 ząbki
    - papryka chilli: 1 łyżeczka
    - cukier: 1 łyżeczka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - pomidory w puszce (krojone): 1 puszka
    - białe wino (wytrawne): 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krewetki w sosie meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki odmrozić, umyć pod bieżącą zimną wodą
  • 2. Podgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć zmiażdżony czosnek
  • 3. Dodać pomidory, wino, fasolę oraz wszystkie przyprawy
  • 4. Dodać odsączone krewetki i smażyć przez chwilę.
  • 5. Podawać z ryżem lub pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować