Krakowska zalewajka.

4.5 (184 ocen)

  • 35 min

Tradycyjna zalewajka. Jest lżejsza od żurku, jednak równie smakowita.

  • 35 min

Składniki:

  • * 3 duże ziemniaki
    * 10 dag boczku
    * 10 dag kiełbasy
    * zakwas na żur w kubku
    * 2 łyżki śmietany
    * sól i pieprz
    * przyprawa uniwersalna
    *pęczek koperku
    * Maggi
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krakowska zalewajka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone w kostkę ziemniaki ugotować ( nie odcedzać!). Do tego dodać zakwas. Gotować.
  • 2. Na patelni usmażyć pokrojone w kostkę :boczek i kiełbasę. Usmażone wrzucić do zupy. Doprawić.
  • 3. Po zgotowaniu dodąc śmietanę i posiekany drobno koperek .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować