Krakersowe kanapeczki z łososiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Prosta i szybka do przygotowania karnawałowa przekąska na krakersach z kozim serkiem i wędzonym łososiem.

  • 10 min

Składniki:

  • ½ opakowania słonych krakersów
    10 dag wędzonego łososia
    15 dag kremowego koziego twarożku
    1 łyżka słodkiej śmietanki
    1 łyżeczka kremowego chrzanu
    Pęczek cebuli dymki ze szczypiorem
    Sól morska do smaku
    Pieprz czarny świeżo mielony do smaku

Krakersowe kanapeczki z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek kozi ucieramy ze śmietanką oraz solą i pieprzem, dodajemy posiekaną cebulę dymkę oraz chrzan, mieszamy.
    Krakersy smarujemy serkiem układamy na talerzu na wierzch dodajemy po plasterku pokrojonego wędzonego łososia.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Komentarze

Podobne przepisy