Krakersik

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczne ciasto bez pieczenia i łatwe w przygotowaniu.

  • 40 min

Składniki:

  • krakersy słone 2,5 duże paczki
    masa kajmakowa 1 puszka
    mąka pszenna 1 szklanka
    jajo 1
    mleko 1 l
    budyń śmietankowy bez cukru 1
    masło roślinne 1
    cukier ¾ szklanki
    cukier waniliowy 1
    śmietanka 30% 0,5 l
    fix do śmietany 2
    płatki migdałowe ok. 5 dag (można uprażyć)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krakersik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mieszanie mleka z mąką i budyniem. 1. ¼ l mleka zmiksować z jajkiem, mąką i budyniem.
  • Gotowanie mleka z masłem i cukrem. 2. Resztę mleka zagotować, dodać cukier, masło i cukier waniliowy.
  • Dodanie masy mącznej do gotującego się mleka. 3. Kiedy masło się rozpuści, zdjąć z palnika i miksując dodać wcześniej przygotowaną mieszankę. Zagotować, ciągle mieszając.
  • Przykrycie warstwy krakersów masa kajmakową. 4. Na dużą blachę wyłożyć warstwę krakersów i rozsmarować na nich masę kajmakową.
  • Wyłożenie masy budyniowej na krakersach. 5. Przykryć krakersami. Następnie wyłożyć gorącą masę budyniową, którą przykryć warstwą krakersów.
  • Gotowy krakersik. 6. Śmietankę ubić z fixami, wyłożyć na ciasto. Posypać płatkami migdałowymi. Włożyć do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

4.5 (155 ocen)

Zdobywca nagrody

Krakersik kremówkowo karmelowy

4.5 (155 ocen)

Zdobywca nagrody

Krakersik kremówkowo-karmelowy

juchab Wyśmienite!!!! 30 min

4.49 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Orzechowy krakersik

To może cię zainteresować