Krakersiak

4.5 (163 ocen)

  • 40 min

Przepis okazał sie hitem, jest przepyszny!

  • 40 min

Składniki:

  • 1 litr mleka
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka cukru
    1 kostka masła
    1 żółtko
    budyń waniliowy
    2-3 paczki krakersów ( w zależności od wielkości brytwanki)
    śmietana 30% 0,5 litra
    śmietan fix 2 szt. (do śmietanki 30%)
    masa krówkowa
    płatki migdałów
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Krakersiak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa:
    Z litra mleka odlać szklankę, resztę zagotować z cukrem. Szklankę mleka wymieszać z mąką, budyniem i żółtkiem i wlać na gotujące mleko. Zagotować energicznie mieszając i odstawić. Wystudzoną masę zmiksować z masłem i gotowe.


    Układać warstwę krakersów na spód, masa budyniowa, warstwa krakersów, masa krówkowa, warstwa krakersów, ubita bita śmietana i posypać płatkami migdałów i GOTOWE :)

Porady

Najlepiej zostawic na noc w lodowce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować