1.Placki miodowe : Miód rozpuścić z margaryną. Ostudzić. Resztę produktów
połączyć,po przestudzeniu dodać miód z margaryną.Zagnieść.Ciasto
podzielić na 2 części.Piec w 190°C około 20 minut.Pieczemy na kolor
złoty.
2.Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Stopniowo dodajemy żółtka i
przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy do wyłożonej
formy papierem. Pieczemy około 30 minut w 180°C.
3.Krem: Odlewamy szklankę mleka,miksujemy krótko z mąkami, cukrem waniliowym.
Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Kiedy zacznie się gotować dodajemy
zmiksowane mleko i mieszamy, aż będzie budyń. Na koniec ucieramy z
margaryną.
4.Układamy 1 placek miodowy,wylewamy masę. Potem układamy biszkopt i znów
masę, oraz 2 placek miodowy. Na wierzch polać polewą czekoladową.
Komentarze