1.Ciasto I :
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Upiec dwa placki przez 20 minut w temp. 180 stopniach C.
2.Ciasto II :
Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać cukier cały czas ucierając. Następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Powoli dodawać cały czas mieszając na wolnych obrotach aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Wylać na blaszkę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 20 minut w 180 stopniach C.
3.Krem :
Z mąki , mleka i cukru ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać margarynę i zmiksować. Gorący wylewać na ciasto.
4.Składanie :
Ciasto kruche posmarować dżemem truskawkowym , wyłożyć pół kremu następnie przykryć biszkoptem, wyłożyć resztę kremu i płożyć drugie ciasto kruche. Polać polewą czekoladową.
Komentarze