Krokieciki z tuńczyka

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Chyba każdy lubi kotlety z ziemniaków, ale zapewne niewielu z was próbowało do nich dodać tuńczyka :) krokieciki pyszne - jak dla mnie strzał w 10 :) tuńczyk jest lekko wyczuwalny przez co czyni danie bardzo oryginalnym w smaku :)

  • 30 min

Składniki:

  • 4 średnie, ugotowane ziemniaki
    1 puszka tuńczyka w oleju
    1 jajko
    1 łyżka bułki tartej + do panierowania
    natka pietruszki świeża lub suszona
    sól, pieprz
    olej lub oliwa z oliwek do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Krokieciki z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowywanie krokiecików 1. Tuńczyka dokładnie osączyć z zalewy. Ugotowane ziemniaki rozgnieść widelcem razem z odsączonym z zalewy tuńczykiem. Do masy dodać jajko, 1 łyżkę bułki tartej, doprawić solą. pieprzem i natką pietruszki. Z masy formować małe, kształtne krokieciki i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Można podawać jako samodzielne danie np. z ulubioną surówką - u mnie z sałatką z pomidorków koktajlowych i mozzarelli :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować