Krokieciki z jajek

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ta potrawa jest bardzo lubiana w mojej rodzinie.

  • 20 min

Składniki:

  • - 15 jajek
    - 1 pęczek szczypiorku
    - 1 pęczek pietruszki
    - 20 dag tartej bułki
    - tłuszcz do smażenia
    - sól, pieprz, papryka

Krokieciki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sposób przyrządzenia 1. 10 jajek ugotować na twardo. Obrać, drobno posiekać (można przemielić przez maszynkę). Szczypiorek i pietruszkę opłukać, drobno posiekać, dodać do zmielonych jajek. Wbić 5 surowych jajek, dodać tartą bułkę, wymieszać. Formować krokiety, obtoczyć w tartej bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy