Krokieciki z chleba tostowego

5 (186 ocen)

  • 25 min

Pyszne,tanie,szybkie :) na kolacje lub jako przystawka

  • 25 min

Składniki:

  • 10 kromek chleba tostowego
    10 plasterków żółtego sera
    10 plasterków szynki
    2 jajka,sól
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Krokieciki z chleba tostowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba odkroić skórki. Za pomocą wałka cienko rozwałkować. Na każdej kromce położyć plasterek sera, szynki i zwinąć ruloniki. Obtoczyć w roztrzepanym jajku z odrobiną soli i bułce tartej. Smażyć na oleju z obydwu stron na średnim ogniu. Podawać z ketchupem lub innym sosem na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować