Krokiety serowo- ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski,dodac mleko ,2 jajka ,sól,pieprz ,olej i wyrobić, na gładkie naleśnikowe ciasto .Gdyby było zbyt gęste można dodać trochę wody.Odstawić na 15 min Na patelni rozgrzać olej usmażyć naleśniki .Następnie jeżeli nie mamy ziemniaków z poprzedniego dnia -Należy je obrać i ugotować .Odcedzić i zostawić do wystygnięcia. Cebulę obrać i pokroić w kostkę zrumienić na patelni.Ziemniaki zemleć z twarogiem dodać usmażoną cebulkę ,doprawić wg uznania i wymieszać.Na każdy naleśnik nałożyć porcje farszu ,potem dobrze je złożyć .Krokiety panierować w rozkłóconym jajku ,następnie w bułce tartej .Na patelni rozgrzać olej i smażyć krokiety z obu stron na złoto-brązowy kolor .
Komentarze