Krokiety ryżowe z pieczarkami

5 (1 ocen)

Najlepiej smakują za nim wystygną z sałatka z kiszonych ogórków i cebuli.

Składniki:

  • składniki
    szklanka ryżu
    2 cebule
    ząbek czosnku
    4 łyżki oleju
    75 dag pieczarek
    2 jajka
    sól pieprz
    kasza manna
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety ryżowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie: Ryż ugotuj wg,.przepisu na opakowaniu.Cebulę i czosnek obierz i posiekaj, podsmaż na 2 łyżkach oleju, przypraw sola i pieprzem (można dodać przyprawę magi lub kostkę rosołową).zalej 1.5 szklanki wody i duś aż woda wyparuję.Ryż włóż do miski (zimny) dodaj jaka i przestudzone pieczarki , wymieszaj.( gdy masa jest zbyt rzadka dodaj kaszy manny na tyle aby można było formować kotleciki ) z masy formuj płaskie kotleciki , smaż 3-4 min na złoty kolor z obu stron
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować