Krokiety po chłopsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Podane składniki na ciasto włożyć do miski dokładnie zmiksować. Odstawić na pół godziny. Po tym czasie ponownie wymieszać i gdy ciasto będzie wlać za gęste wlać jeszcze odrobinę wody.
2.Boczek pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki. Kiszoną kapustę drobno posiekać. Boczek smażyć na suchej patelni za zarumienia, dodać pieczarki, po chwili kapustę. Dokładnie wymieszać. Przyprawić solą, musztardą oraz śmietaną. Dusić do odparowania płynu.
3.Na suchej najlepiej teflonowej patelni smażyć partiami naleśniki na rumiano z obu stron. Ostudzić. Na każdym ostudzonym naleśniku kłaść po 1-1,5 łyżki farszu i zawinąć. Tak robić do wyczerpania składników. Każdy zawinięty naleśnik włożyć do rozkłóconego jajka i panierować w tartej bułce. Smażyć na średnim ogniu ze wszystkich stron na rumiano. Podawać z ulubionym sosem.
Komentarze