Krokiety pieczarkowo-serowe z pikantnym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego zmiksować. Patelnię bardzo dobrze rozgrzać i lekko naoliwić. Smażyć cienkie naleśniki - na patelnię wylewać małą chochelką ciasto. Smażyć z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Z podanej porcji wyszło mi 12 naleśników.
2.Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju, dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić do momentu wyparowania wody. Doprawić do smaku ulubionymi przyprawami. U mnie sól i pieprz. Ser żółty zetrzeć na grubnym oczku, pietruszkę posiekać.
3.Na każdy naleśnik kłaść łyżkę pieczarek, posypać serem żółtym i pietruszką. Można również pietruszkę od razu wymieszać z farszem jednak u mnie nie wszyscy tolerują zieleninę :-) Naleśniki zawijać w koperty.
4.Jajka rozbić, każdy krokiet obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Komentarze