Krokiety z ziemniakami i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule kroimy w kosteczkę i podsmażamy na 2 łyżkach oleju.
Dodajemy mięso mielone.
Rozdrabniamy je widelcem i smażymy około 10 minut.
Doprawiamy do smaku pieprzem i natką pietruszki.
2.Z mąki,mleka jajek i szczypty soli miksujemy ciasto na naleśniki.
Pieczemy na rozgrzanej patelni, na odrobinie oleju naleśniki.
3.Ziemniaki ugotowane ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
4.Łączymy je z usmażonym mięsem.
5.Mieszamy dokładnie. Na każdy naleśnik nakładamy porcje farszu i zwijamy krokiety.
6.Każdy przygotowany krokiet obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Komentarze