Krokiety z soczewicą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe i odstawiamy na pół godziny do napęcznienia. Następnie smażymy cienkie naleśniki na odrobinie oleju.
2.Soczewicę płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Odcedzamy i mielimy w maszynce lub rozdrabniamy blenderem.
Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na grubych oczkach i przesmażamy na maśle razem z posiekaną cebulą.
Natkę myjemy i drobno siekamy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
3.Naleśniki smarujemy przygotowanym farszem, zawijamy krokiety, panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor.
Podajemy z czerwonym barszczem.
Komentarze