Krokiety z kapustą i Kozakami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Krokiety z kapustą i Kozakami

  • 30 min

Składniki:

  • kapusta kiszona
    kozaki
    szklanka mleka
    szklanka wody
    jajko
    mąka pszenna wrocławska
    sól, pieprz

Krokiety z kapustą i kozakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krokiety z kapustą i Kozakami 1. Mleko z wodą wymieszać z jajkiem szczyptą soli i mąką ( konsystencja śmietany ). Usmażyć naleśniki.
    Kapustę ugotować do miękkości. Grzyby namoczyć i obgotować ( wody z nich nie wylewać, kilka grzybów zostawić do sosu ). Ugotowaną kapustę odcisnąć z wody, posiekać i wymieszać z grzybami ( doprawić do smaku )
    Na usmażone naleśniki nałożyć farsz i zwinąć. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Tak przygotowane krokiety usmażyć na złoty kolor.
    Z pozostałej z grzybów wody zrobić sos ( zagęścić mąką lub śmietaną, doprawić do smaku ) polać nim krokiety i ........................



    Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy