Krokiety z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki mielimy w maszynce z otworem o dużych oczkach.
Następnie kapustę kiszoną odciśnij lekko z nadmiaru soku i również mielimy.
Cebule obierz, pokrój na ćwiartki i zmiel w maszynce.
Wszystkie zmielone produkty wkładamy do dużego garnka i dusimy tak długo aż odparuje nadmiar soku. Doprawiamy dobrze pieprzem i lekko solą.
Taki farsz powinien być lekko sypki,bez soku.
Przepis krok po kroku jak zrobić farsz znajdziesz tutaj http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/swiateczny-farsz-do-krokietow-pierogow-i-uszek
2.Wszystkie składniki na ciasto zmiksuj. Ciast musi mieć bardzo płynną konsystencję.
3.Patelnię rozgrzej i wlej niewielką ilość oleju. Następnie na środek wylej jedną porcję ciasta i równomiernym okrężnym ruchem patelni rozprowadź ciasto,które powinno być bardzo cieniutkie.
4.Na jeszcze ciepłe naleśniki nakładamy nasz farsz i zwijamy.
5.Nałóż farsz na środek naleśnika , rozprowadź i zwiń lekko boki a lewej i prawej strony. następnie zwiń dół naleśnika i zwijaj już do góry.
Komentarze