Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzybki namoczyć w wodzie na noc. W tej samej wodzie ugotować do miękkości.
Kapustę opłukać,odcisnąć i pokroić. Wrzucić do garnka zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.Gotować do miękkości. Przyprawić. Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na odrobinie oleju i dodać do kapusty.
Grzybki pokroić w drobną kostkę i dodać do kapusty. Wymieszać.
2.Składniki na naleśniki wymieszać dokładnie. Na rozgrzanej patelni teflonowej usmażyć naleśniki.
Na każdy naleśnik nakładać farsz i zawijać jak na zdjęciu.
Krokiety obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na rumiano.
Jeśli chcemy je później odgrzewać na patelni to tylko lekko je podsmażamy,aby później odgrzać na rumiano.
Podajemy obowiązkowo z barszczem czerwonym :)))
Porady
Zamiast grzybów można użyć pieczarki podsmażone na maśle.
Komentarze