Krokiety z kaszą i pieczarkami

4.5 (165 ocen)

Przepyszne krokieciki z kaszy jęczmiennej i pieczarek. Zamiast mięsa możemy przygotować również smaczne krokiety.

Składniki:

  • na farsz
    kasza jęczmienna - 2 torebki ( 200 g )
    pieczarki - 500 g
    cebula - 2 szt
    wegeta
    pieprz
    tłuszcz
    na naleśniki
    mąka - 500 g
    mleko - 1 szkl
    jajka - 2 szt
    woda - 1,5 szkl
    sól- szczypta
    do obtoczenia naleśników
    jajka - 2 szt
    bułka tarta
    do smażenia
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety z kaszą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Kaszę ugotować w osolonej wodzie na sypko.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu.
  • 3. Dodać opłukane , osączone i pokrojone na drobno pieczarki, razem poddusić, posypane wegetą.
  • 4. Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić.
  • 5. Połączyć wszystkie składniki farszu, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
  • 6. Ciasto na naleśniki. Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski, zmiksować. Smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
  • 7. Na każdym naleśniku nakładać farsz, zwijać, w krokiety.
  • 8. Każdy zanurzyć w roztrzepanym jajku z solą i obtaczać w tartej bułce.
  • 9. Smażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować