Krokiety z kaszą i grzybami

4.5 (147 ocen)

Bardzo szybkie i smaczne

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe
    mąka -500 g
    mleko - 1 szkl
    jajka - 2 szt
    sól
    woda mineralna gazowana- 1 szkl
    tłuszcz
    Farsz
    kasza gryczana - 250 g
    grzyby leśne mrożone - 600 g
    cebula - 2 szt
    tłuszcz
    wegeta
    sól i pieprz
    Oraz
    bułka tarta
    jajka - 3 szt
    olej do smażenia
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety z kaszą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe
    Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać szczyptę soli oraz mleko i wodę, zmiksować ciasto.
  • 2. Na rozgrzanym tłuszczu, smażyć naleśniki na złoty kolor.
  • 3. Farsz
    Kaszę ugotować w osolonej wodzie na sypko
  • 4. Grzyby posiekać, udusić na tłuszczu.
  • 5. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
  • 6. Połączyć kaszę z grzybami i cebulą, doprawić do smaku wegetą, solą i pieprzem, wymieszać.
  • 7. Nakładać farsz na każdym naleśniku, zawijać w krokiety i obtaczać w jajku i tartej bułce.
  • 8. Smażyć krokiety z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować