Błyskawiczne krokiety z serem i szynką. Idealne na śniadanie, ale sprawdzą się także jako szybki obiad czy ciepła kolacja. Krokiety można przygotować wcześniej (bez panierki) i "w razie potrzeby" smażyć na bieżąco
30 min
Składniki:
ser żółty,
szynka lub inna wędlina, np. salami,
chleb tostowy,
olej rzepakowy do smażenia,
sól,
bułka tarta,
jajka.
Krokiety z chleba tostowego z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z chleba odcinamy skórki i wałkujemy na cienkie kromeczki. Układamy na nich szynkę oraz starty ser żółty. Zwijamy w rulon - brzeg lekko smarujemy wodą, dzięki czemu lepiej nam się krokiety skleją. Panierujemy w rozkłóconym, lekko osolonym jajku i bułce tartej. Smażmy na złoty kolor. Wybornie smakują z sezonową surówką i ulubionym sosem, np, czosnkowym, ketchupem.
Komentarze