Krokiety z chleba tostowego z serem i szynką

4.5 (152 ocen)

  • 30 min

Błyskawiczne krokiety z serem i szynką. Idealne na śniadanie, ale sprawdzą się także jako szybki obiad czy ciepła kolacja. Krokiety można przygotować wcześniej (bez panierki) i "w razie potrzeby" smażyć na bieżąco

  • 30 min

Składniki:

  • ser żółty,
    szynka lub inna wędlina, np. salami,
    chleb tostowy,
    olej rzepakowy do smażenia,
    sól,
    bułka tarta,
    jajka.
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Krokiety

Krokiety z chleba tostowego z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba odcinamy skórki i wałkujemy na cienkie kromeczki. Układamy na nich szynkę oraz starty ser żółty. Zwijamy w rulon - brzeg lekko smarujemy wodą, dzięki czemu lepiej nam się krokiety skleją. Panierujemy w rozkłóconym, lekko osolonym jajku i bułce tartej. Smażmy na złoty kolor. Wybornie smakują z sezonową surówką i ulubionym sosem, np, czosnkowym, ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować