Krokant

4.49 (180 ocen)

  • 15 min

Pyszny orzechowy krokant, który może służyć jako posypka do różnych ciast, deserów i ciasteczek.

  • 15 min

Składniki:

  • 100 g grubo posiekanych orzechów
    25 g masła
    1 płaska łyżka cukru
    1 łyżka mleka

Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery Karmel

Krokant - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnię wyłożyć masło, rozpuścić. Dodać cukier i mleko, wymieszać. Wsypać orzechy, krótko wymieszać. Wyłożyć na płaską formę do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec ok. 7-8 minut. Ostudzić, pokruszyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Posypka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować