KNEDLE Z KASZY JAGLANEJ I TWAROGU Z MORELAMI – dietetyczne

0 (0 ocen)

  • 35 min

Gwarantuję, że knedle z kaszy jaglanej posmakują nawet tym, którzy do tej pory zajadali się klasyczną, tradycyjną, być może babciną wersją knedli.Polecam!

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( ok. 10 szt )

    * kasza jaglana – 3/4 szkl
    * chudy twaróg – 100 g
    * mąka żytnia – 2 łyżki
    * mąka ziemniaczana – 1 łyżka
    * małe morele
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Knedle Ser

Knedle z kaszy jaglanej i twarogu z morelami – dietetyczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Wypłukaną kaszę jaglaną gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, całkowicie studzimy, a następnie miksujemy z łyżką wody na „krem”.

    Do kaszy wsypujemy mąki oraz ser biały, zagniatamy.



    Urywamy po kawałku i obsypanymi mąką dłońmi formujemy placuszki, układamy wydrążoną morelę i rolujemy knedle.

    Gotujemy we wrzątku po 4 minuty od momentu wypłynięcia.

    Smacznego!

Porady

Uwaga! Gdyby ciasto było bardzo klejące zwiększamy odrobinę ilość mąki – uważajmy, by nie przesadzić, bo ciasto zrobi się twarde. Ważne jest wystudzenie kaszy – ciepła znacznie bardziej się klei.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować