Knedle makaronowo - serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie makaron, ser, jajka, kaszę, przyprawy i zioła dokładnie wymieszać.
2.Przygotowaną masę podzielić na 2 części, każdą umieścić w grubym woreczku foliowym i bardzo ciasno (nie zostawiając najmniejszej porcji powietrza) zwinąć i związać. Każde "zawiniątko" umieścić w jeszcze jednym woreczku i podobnie zawinąć i związać.
3.Przygotowane knedle włożyć do garnka z wodą, całość doprowadzić do wrzenia - gotować 30 min. Wyjąć z wody i całkowicie wystudzić, pozostawiając w woreczkach.
4.Zimne knedle wyjąć z woreczków.
Podawać na zimno pokrojone w plastry (np. z sosem czosnkowym).
Komentarze