KLUSKI Z MAKIEM

4.51 (158 ocen)

Są bardzo smaczne i dobre na obiad.

Składniki:

  • rozczyn: 7dag drożdży
    1/4l mleka
    trochę cukru -połączyć z sobą składniki, rozpuścić i czekać
    do wyrośnięcia
    2 łyżki mąki
    Farsz;
    mak
    orzechy-pokrojone
    rodzynki- drobne
    kokos
    mleko
Wystaw ocenę:

4.51 (158 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowe kluski z makiem 1. Ciasto;
    Do rozczynu dodać 1/2kg maki, 2 jajka, 5 łyżek cukru, 1 płaska
    łyżeczka proszku do pieczenia,1/2 szkl. oleju- zarobić. Z ciast
    uformować ruloniki i piec około 20 min. Po upieczeniu pokroić w
    kosteczki(tak jak na kopytka).
  • 2. Mak sparzyć, później zemleć. Wszystkie składniki dać do naczynia i
    zalać przegotowanym mlekiem, wymieszać. Do tego dodać pokrojone ciasto
    i wymieszać. SMACZNEGO !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować