Kluski pomidorowe z kiełbasą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ciekawe urozmaicenie świątecznego obiadu. Kluski z białymi kiełbaskami i kiełkami kuszą wyglądem i smakiem.

Składniki:

  • ● 70 dag ziemniaków
    ● 2/3 szkl. mąki
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● 20 dag cienkich, surowych, białych kiełbasek
    ● 5 dag kiełków z lucerny, rzodkiewki lub brokułu
    ● 10 dag małych kulek mozzarelli
    ● jajko
    ● oliwa
    ● sól, pieprz

Kluski pomidorowe z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Przeciskamy przez praskę, studzimy. Dodajemy jajko, mąkę i koncentrat. Solimy. Zagniatamy ciasto, formujemy małe kulki. Gotujemy w lekko osolonej wrzącej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
  • 2. Kiełbaski podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Wyjmujemy, kroimy w grube plastry i ponownie podsmażamy. Wkładamy kluski, chwilę smażymy.
  • 3. Kluski z kiełbaskami i kulkami mozzarelli wykładamy
    na talerze. Posypujemy pieprzem i kiełkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kluski z kiełbasą