KLUSKI LENIWE

4.99 (177 ocen)

  • 40 min

Kluski dla leniwych.Szybkie i łatwe w przygotowaniu.Mięciutkie i pulchne.Podawane zazwyczaj z bułką tartą i cukrem,smażone na maśle i popruszone cynamonem.Pychotka ;-)

  • 40 min

Składniki:


  • 500g białego półtłustego sera
    250 g mąki pszennej
    2 jajka
    sól
Wystaw ocenę:

4.99 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Kluski Kluski leniwe Ser

Kluski leniwe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ser 1. Ser przepuściłam przez praskę.
  • jajka 2. Dodałam mąkę i jajka.
  • ciasto leniwe 3. Zagniotłam ciasto podsypując maki i uformowałam z niego wałeczki.
  • kluski 4. Pokroiłam je na małe romby.
  • leniwe gotowanie 5. Wrzucałam kluski do gotującego i posolonego wrzątku.
    Po wypłynięciu na powierzchnię wody,jeszcze chwilkę gotowałam.
  • leniwe ugotowane 6. Wyjmowałam i układałam kluski na talerzach.
  • kluski leniwe 7. Najlepiej podawać od razu po ugotowaniu.
    Ale mnie smakują podsmażone na masełku, z dodatkiem bułki tartej i posypane cukrem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować