KLUSKI LANE Z KIEŁBASĄ

4.51 (174 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybka potrawa i prosta w wykonaniu-polecam jako danie na obiad:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 LITRA WODY,1 JAJKO,MĄKA,SÓL,ZIOŁA PROWENSALSKIE,PIEPRZ, OLEJ,CEBULA,3 MAŁE KIEŁBASY,KETCHUP PIKANTNY
Wystaw ocenę:

4.51 (174 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski lane z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z wody,jajka i mąki zrobić gęste ciasto -wyłożyć ciasto na płaski talerz i wrzucać łyżką do wrzącej osolonej wody małe kluski.Kiedy kluski wypłyną na wierzch -wyjmujemy do saganeczka mniejszego-nie przelewając ich zimną wodą.Na patelni smażymy na oleju cebulę pokrojoną w półksiężyce -osobno smażymy kiełbasę pokrojoną w kostkę.Po usmażeniu kiełbasę i cebulę dodajemy do klusek i doprawiamy do smaku solą,pieprzem,ketchupem i ziołami prowensalskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować