Kluski kładzione z boczkiem

4.5 (189 ocen)

  • 20 min

Lubię gotować dla mojej rodziny. Przepis ten pochodzi z przepisu mojej babci. Robi się je szybko, są bardzo smaczne.

  • 20 min

Składniki:

  • 340g mąki
    250g świeżego boczku
    sól
    woda
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski kładzione z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąką mieszamy z taką ilością wody, aby ciasto swobodnie odchodziło od łyżki. Solimy i mieszamy.
  • 2. Następnie łyżką kładziemy kluski na wrzącą osoloną wodę. Gotujemy kilka minut, aż wypłyną na powierzchnię.
  • 3. Boczek kroimy w kostkę, doprawiamy solą. Podsmażamy na oleju na kolor złoty. Polewamy gotowe kluski.

Porady

Kluski można podawać z sosem, gulaszem jak to woli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować