Kluseczki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak wrzuć na patelnię wraz z czosnkiem, solą i oliwą. Smaż do momentu aż woda wyparuje. W razie potrzeby usuń nadmiar wody. Jeśli używałeś świeżego szpinaku zblenduj całą masę i odsącz wodę.
2.Dodaj mąkę i twaróg, jajko i przypraw masę do smaku solą i pieprzem.
3.Wymieszaj całość i uformuj kopytka.
4.Wrzucaj po parę sztuk do gotującej wody i czekaj aż wypłyną na powierzchnię. Wyjmij na talerz i skrop oliwą, żeby uniknąć sklejania się kluseczek.
5.Podawaj na szpinaku z pomidorkami koktajlowymi. Do całości dodaj pokrojony drobno ser pleśniowy.
Porady
Najlepiej gotowe kluseczki polać delikatnie oliwą, żeby się nie sklejały.
Komentarze