Kluseczki Penne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i smaczne danie na obiad

  • 30 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety drobiowe
    2 papryki
    2 pomidory
    cebula
    serek mascarpone 250 g
    1/2 torebki suszonej bazyli
    kostka rosołowa
    kluski Penne
    pieprz
    vegeta
    2 łyżki oleju

Kluseczki penne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Filety podsmażyć na oleju, dodać paprykę, cebulę i rozkruszoną kostką rosołową. Poddusić podlewając wodą.Przyprawić do samku pieprzem i vegetą. Następnie dodać pomidory obrane ze skóry i pokrojone w kostkę, poddusić. Na koniec dodać serek mascarpone i bazylie. Dusić do rozpuszczenia serka. Kluski Penne ugotować według przepisu na opakowaniu. Wyłożyć na talerz i polać powstałym sosem . Smacznego !

Porady

Bazyli można dać mniej , według smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy