Klasyczny tort z masą maślaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:żółtka oddzielić od białek białka ubić na sztywno dalej ubijając dodawać stopniowo cukier na koncu po 1 żółtku.mąki wymieszać z proszkiem i przesiać do masy jajecznej delikatnie wymieszać.Ciasto wyłożyć do tortownicy piec w nagrzanym piekarniku około 30minut w 180stopniach biszkopt wystudzić i podzielić na dwa lub trzy krążki.
MASA:
Jajka i cukier ubić na parze ubijać około 10minut następnie wystudzić w zimnej wodzie.Miękkie masło utrzeć na puszysty puch do masła stopniowo dodawać mase jajeczną na końcu dodać małym strumieniem spirytus i sok z połowy cytrynt. wszystko miksować około 15minut.
składniki na poncz dokładnie wymieszać i ostudzić i nasączyć biszkopty i przekładać masą.
Komentarze