Klops nadziewany pieczarkami i serem

4.47 (161 ocen)

Zamiast klasycznego klopsa z jajkiem zrobilam z pieczarka i serem,smakuje wysmienicie i tez ladnie sie prezentuje.

Składniki:

  • 500 gr miesa mielonego mieszanego
    1 jajko
    biala czesc pora
    pietruszka
    sol,pieprz
    olej do smazenia
    szynka parmenska w plastrach
    4 duze pieczarki
    3 plastry sera zoltego
Wystaw ocenę:

4.47 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klops nadziewany pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora kroimy i dusimy na oleju az zmieknie,dodajemy do miesa mielonego razem z jajkiem i pietruszka,doprawiamy do smaku.Polowe miesa wykladamy do keksowki wylozonej papierem do pieczenia,formujemy wglebienie(rowek) wzdluz,w ktore wkladamy umyte cale pieczarki jedna obok drugiej,na kazda pieczarke nakladamy maly plasterek sera zoltego i przykrywamy reszta miesa mielonego.Wierzch obkladamy plastrami szynki parmenskiej.Pieczemy 60' w 180°

Porady

Szynke parmenska mozna zastapic boczkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować