Klops z dodatkiem słodkiej żurawiny i sera żółtego, doskonały również do kanapek.
1 godz. 10 min
Składniki:
pół kg mięsa mielonego
jajo
pół kajzerki i mleko do jej namoczenia
3 łyżki kaszy mannej
sól
pieprz
garść żurawiny
mała cebula pokrojona w drobną kosteczkę
garść sera żółtego pokrojonego w kostkę
łyżka posiekanej natki pietruszki
Klops z żurawiną i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski włożyć mięso, dodać jajko oraz bułkę i kaszę manną. Dokładnie wymieszać. Następnie dołożyć ser , cebulę i żurawinę, doprawić do smaku. Na koniec dodać świeżą natkę. Przełożyć do keksówki 10x20cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 minut w 180 st.
Komentarze