Klops z żurawiną i serem

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Klops z dodatkiem słodkiej żurawiny i sera żółtego, doskonały również do kanapek.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • pół kg mięsa mielonego
    jajo
    pół kajzerki i mleko do jej namoczenia
    3 łyżki kaszy mannej
    sól
    pieprz
    garść żurawiny
    mała cebula pokrojona w drobną kosteczkę
    garść sera żółtego pokrojonego w kostkę
    łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops Ser

Klops z żurawiną i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski włożyć mięso, dodać jajko oraz bułkę i kaszę manną. Dokładnie wymieszać. Następnie dołożyć ser , cebulę i żurawinę, doprawić do smaku. Na koniec dodać świeżą natkę. Przełożyć do keksówki 10x20cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 minut w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Natka pietruszki Ser żółty Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować