Klops z polędwiczką

4.48 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Klops z polędwiczką - na gorąco jako dodatek do obiadu i na zimno jako dodatek do pieczywa

Składniki:

  • 1 kg mięsa ( szynka ,karkówka )
    2 polędwiczki wieprzowe odpowiadające długości foremek
    1 i 1/2 bułki czerstwej
    duża cebula
    4 ząbki czosnku
    2 duże jajka
    1 łyżka tymianku
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    sól ,pieprz do smaku
    kilka łyżek keczupu
    kilka łyżek oleju

Wystaw ocenę:

4.48 (199 ocen)

Klops z polędwiczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Klops z polędwiczką 1. Polędwiczki posypać pieprzem i solą ,odstawić
    Mięso ,namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę zmielić w maszynce
    Cebulę drobno pokroić zeszklić na oleju dodać koncentrat i tymianek , czosnek obrać przecisnąć przez praskę , wszystko dodać do mięsa ,wbić jajka ,dodać pieprz i sól ,wyrobić masę
    Mięso podzielić na dwie części ,uformować prostokąty ,położyć polędwiczki ,zwinąć roladki
    Gotowe roladki posmarować keczupem
    Ułożyć w przygotowanych foremkach ( wymiar moich foremek 26/11cm )
    Piec 70 minut w temp. 170-180 *C

Porady

Polędwiczki możemy zamienić duszonymi z cebulą pieczarkami czy gotowanymi na twardo jajkami , klops równie dobrze smakuje bez dodatków

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować