Klops z polędwiczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki posypać pieprzem i solą ,odstawić
Mięso ,namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę zmielić w maszynce
Cebulę drobno pokroić zeszklić na oleju dodać koncentrat i tymianek , czosnek obrać przecisnąć przez praskę , wszystko dodać do mięsa ,wbić jajka ,dodać pieprz i sól ,wyrobić masę
Mięso podzielić na dwie części ,uformować prostokąty ,położyć polędwiczki ,zwinąć roladki
Gotowe roladki posmarować keczupem
Ułożyć w przygotowanych foremkach ( wymiar moich foremek 26/11cm )
Piec 70 minut w temp. 170-180 *C
Porady
Polędwiczki możemy zamienić duszonymi z cebulą pieczarkami czy gotowanymi na twardo jajkami , klops równie dobrze smakuje bez dodatków
Komentarze