Klops z łopatki z serem feta

5 (150 ocen)

  • 15 min

Taki klopsik jest doskonały zarówno na kanapki jak i do obiadu - mój Synek uwielbia go w obu wersjach:) Dodatkowo jest bardzo łatwy w przygotowaniu:)

  • 15 min

Składniki:

  • 600 g mielonej łopatki
    ½ cebuli
    100 g sera feta
    jajko
    1 łyżeczka przyprawy do dań Kucharek
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    ½ łyżeczki czosnku granulowanego
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    3 łyżki bułki tartej
    2 łyżeczki sezamu
    papryka mielona
    tłuszcz do wysmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klops z łopatki z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekładamy do miski, przyprawiamy, wbijamy jako, dodajemy bułkę tartą mieszamy.
  • 2. Cebulę i fetę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i ponownie mieszamy.
  • 3. Z mięsa formujemy rękoma klops, przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, posypujemy sezamem i papryką mieloną.
  • 4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 st. C od przykryciem przez około 80 minut (po 30 min pieczenia włączyłam termoobieg).
  • 5. Podajemy do obiadu polane sosem lub kroimy na kanapki:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować