Klops z marchewką i pietruszką

4.5 (168 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Idealny zarówno do obiadu jak i na zimno na kanapki

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
    2 czerstwe bułki kajzerki + ciepła woda
    2 jajka
    2 ząbki czosnku
    duża cebula
    sól, pieprz
    łyżka oleju
    bułka tarta według uznania

    bułka tarta + masło do posmarowania blachy
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Klops z marchewką i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy. Dodajemy podsmażoną na oleju cebulę, czosnek, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Bułki namaczamy w wodzie aż zmiękną. Lekko odciskamy je z wody i także mielimy. Wszystko dokładnie mieszamy. Masę według uznania zagęszczamy bułką tartą. Marchew i pietruszkę ścieramy na grubej tarce i wbijamy do tego 1 jajko, mieszamy. Na wysmarowaną i obsypaną keksówkę przekładamy połowę mięsa. Na to kładziemy na środku przez całą długość marchew z pietruszką. Przykrywamy drugą częścią mięsa. Pieczemy 1 h 45 min w 200 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Mięso Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować