Klopsy nadziane szpinakiem i serem mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób wykonania - szpinak rozmrażamy odciskamy cześć wody wkładamy na patelnie i podsmażamy dodając przeciśnięty przez praskę czosnek,doprawiamy solą ,pieprzem ,podsmażamy do wyparowania wody,bułkę namaczamy w mleku aż zmięknie następnie odciskamy i wkładamy do mięsa ,dodajemy jajko pokrojoną w drobną kosteczkę cebule,przyprawę do mielonego pieprzu ,soli do smaku i 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,wszystko dobrze wymieszać.
2.Tak przygotowane mięso dzielimy na porcje , z każdej porcji formujemy placek na którym nakładamy szpinak ,na szpinak plasterki sera mozzarella, lepimy klops,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.Dekorujemy pietruszką zieloną . Podajemy z ziemniakami i surówką .
Komentarze