Klopsy nadziane szpinakiem i serem mozzarella

0 (0 ocen)

  • 40 min

Klopsy takie jadłam u mojej siostry i postanowiłam je zrobić mojej rodzinie .Wszystkim bardzo smakowały i nie raz jeszcze zagoszczą w moim domu.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki ;70 dkg mielonego wieprzowo - wołowe ,ser mozzarella,paczka szpinaku mrożonego,2 +2 ząbki czosnku,1 jajko,1 cebula , natka pietruszki,1 bułka ,mleko,sól, pieprz ,przyprawa do mielonego,tarta bułka,olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsy nadziane szpinakiem i serem mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób wykonania - szpinak rozmrażamy odciskamy cześć wody wkładamy na patelnie i podsmażamy dodając przeciśnięty przez praskę czosnek,doprawiamy solą ,pieprzem ,podsmażamy do wyparowania wody,bułkę namaczamy w mleku aż zmięknie następnie odciskamy i wkładamy do mięsa ,dodajemy jajko pokrojoną w drobną kosteczkę cebule,przyprawę do mielonego pieprzu ,soli do smaku i 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,wszystko dobrze wymieszać.
  • 2. Tak przygotowane mięso dzielimy na porcje , z każdej porcji formujemy placek na którym nakładamy szpinak ,na szpinak plasterki sera mozzarella, lepimy klops,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.Dekorujemy pietruszką zieloną . Podajemy z ziemniakami i surówką .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować